Wie zijn Wally & Rob

Wally (van 1957) en Rob (van 1956, maar voelt zich amper 40) zijn inmiddels meer dan 40 jaar getrouwd en zijn de trotse ouders van dochter Roos, die sinds haar studietijd uit huis is.

Wally en Rob delen interesses ook in natuur, voeding, gezondheid, creativiteit (muziek, schilderen, kleding) en actieve sporten & beweging (al werd Wally’s passie voor dansen door Rob maar houterig ingevuld).
Maar ook op zakelijk, ondernemend vlak.
Wally heeft met enige ondersteuning van Rob een sieradenwinkel en atelier (Wally’s Bijoux BV te Driebergen) opgezet en met succes jarenlang gerund, totdat Wally’s gezondheid anders dicteerde.
Samen hebben ze ook een aantal jaar een Bed & Breakfast gehad, hetgeen niet alleen leidde tot veel leuke contacten, maar ook regelmatig tot vermakelijke situaties. En hard werken, vooral om alles schoon en op tijd klaar en voorraden aangevuld te hebben.
In het begin van haar loopbaan heeft Wally 12 jaar gewerkt bij diverse vestigingen van de Rabobank in financiële en commerciële functies.
Vanuit interesse in natuur, maar vooral ook in gezondheid en gezond eten, heeft Wally ook ruim 10 jaar een grote moestuin (500 m2) gehad, waar alles op een natuurlijke wijze werd verbouwd. Wally’s moestuin werd in 2001 zelfs even bekeken door onze toenmalige Prins Willem Alexander en Prinses Maxima tijdens hun kennismakingstoer door Nederland.
Belangrijkste activiteiten van Wally betreffen wel dochter Roos, draaien van het gezin en ondersteuning van man Rob, die als workaholic altijd bezig en weg was.
Wally was in de tussentijd ook nog actief met het begeleiden van zieken en bij hen bij te dragen aan herstel van energie en gezondheid. Iets wat zij van nature kon doen vanuit haar hooggevoeligheid.

Hooggevoeligheid is een persoonlijke eigenschap, zoals ieder mens een set heeft van allerlei persoonlijke eigenschappen. Die hooggevoeligheid hebben meer mensen, maar vertaalt zich voor eenieder anders. Wally kan beter ruiken dan een ander, beter proeven dan een ander en ook beter horen. Dat laatste is ook gemakkelijk als je zingt en piano speelt, zoals Wally.
Daarnaast “voelt” Wally electromagnetische velden (EMV): geeft een onaangenaam gevoel en vervolgens andere klachten. Dat begon met hoogspanningsmasten en electra-installaties, als Wally daarbij in de buurt kwam. Dit betreft laagfrequente EMV. Natuurlijk kregen wij ook een magnetron, toen die werden geïntroduceerd. Wally’s lichaam reageerde hier ook op: de hoogfrequente EMV. Trouwens, als je wilt weten hoe goed magnetrons je “beschermen” tegen hun straling: zet je mobiel in de magnetron, doe de magnetron dicht en bel je mobiel maar op via een andere telefoon. Je mobiel gaat over…….! Met de intrede van de mobiele telefoons, die ook Rob zakelijk gebruikte, (ATF, GSM, DECT) merkte Wally ook hier de straling en bijbehorende klachten. Alleen kon ze toen nog de straling beter vermijden en de zendersterktenivo’s waren laag. Evenals een toen zeer beperkt aantal zendmasten, welke je ook goed kon ontwijken.

Rob heeft een achtergrond in bedrijfskunde, werkte 4 jaar als controller bij een handelsbank en daarna in het bedrijfsleven in managementfuncties, vooral commercieel. Zowel in Nederland als buitenland. Daarbij ook (eigen) bedrijven opgezet. Vanaf 2004 een ommezwaai, enerzijds door de gezondheidssituaties thuis, anderzijds door de wens om “mensgerichter” bezig te kunnen zijn. Conflictbemiddeling, mediation en training werden de activiteiten, in combinatie met marketing. En nog steeds. Ook tussendoor ruim 2 jaar als vestigingsmanager van een particuliere HBO Business School zeer ondernemende jongeren met plezier mogen begeleiden.
De afgelopen jaren steeds meer tijd moeten besteden aan “gezondheid” van Wally en alles wat daarbij speelde. Vorig jaar eens goed uitgezocht hoe het nu eigenlijk stond met “straling”: in ruim 6 maanden veel spelers gesproken, helemaal in de rondte gelezen en gekeken qua rapporten en films. Ook actief geworden bij organisaties, welke zich inzetten voor stralingsgevoeligen.
En gewoon aan het werk blijven immers, anders ook geen inkomsten.
Want bij “stralingsziekte” moet je alles zelf doen, zelf uitzoeken, zelf aankaarten en vooral zelf betalen !
Meer over Rob: www.linkedin.com/in/robverboog